Dom Opinie Recenzja telewizora Xiaomi Mi TV 4S 43 T2

Recenzja telewizora Xiaomi Mi TV 4S 43 T2

Koneserzy telewizorów LCD z wyraźnym, maksymalnie realistycznym obrazem odnajdą w modelu 4S 43 T2 od Xiaomi wiele zalet: wysokiej jakości obraz, dźwięk przestrzenny, przyjazny interfejs użytkownika, szybka konfiguracja, nieprzerwana praca. Średnie ceny - od 280–336 $... Zebrałem najważniejsze cechy telewizora, przestudiowałem recenzje i opinie ekspertów, podkreśliłem zalety i wady. Wynik jest pod koniec recenzji.

Ten model uczestniczy w ranking najlepszych telewizorów i w ocena najlepszych telewizorów 43 cale.

Ekran

Xiaomi Mi TV 4S 43 T2

43-calowy ekran, rozdzielczość - 3840 × 3160, bezpośrednie podświetlenie LED. Jasny panel o bogatej reprodukcji kolorów, wyposażony w matrycę VA. Częstotliwość odświeżania wynosi 60 Hz. Ekran obsługuje technologię HDR (4K Ultra), która przyczynia się do zwiększenia szczegółów i poprawy reprodukcji kolorów.

W porównaniu z bliskimi konkurentami, Panasonic TX-43DR300ZZ ma niższą rozdzielczość, niższy wskaźnik częstotliwości odświeżania. Modele o podobnej lub ulepszonej jakości obrazu będą kosztować nieco więcej.

Xiaomi 4S 43 T2 ma funkcję ochrony oczu, którą należy włączyć ręcznie, aby zapewnić bezpieczne oglądanie. Zalecana odległość od ekranu do poziomu oczu to 181 cm.

Wygląd

Xiaomi Mi TV 4S 43 T2

Obudowa telewizora jest szara, wykonana z metalu z wykorzystaniem bezszwowej technologii gięcia. Zmniejszona grubość ramki przyczynia się do realistycznego postrzegania obrazu. Grubość z podstawą - 23,3 cm. Możliwość montażu na ścianie VESA300 × 300 mm... Stojak można zdjąć.

Złącza

Xiaomi Mi TV 4S 43 T2

Telewizor wyposażony jest we wszystkie niezbędne złącza:

• dwa USB;
  • trzy HDMI;
  • jedno wejście do podłączenia do sieci lokalnej;
  • do telewizji kablowej;
  • do telewizji satelitarnej;
  • wejścia komponentowe i kompozytowe;
  • gniazdo CI + 1.4;
  • Wyjście 3,5 mm do podłączenia słuchawek i systemu audio;
  • optyczne wyjście audio.

Łącząc się z Wi-Fi, Bluetooth 4.2 o niskim zużyciu energii, które nie wszyscy chwalą się bezpośrednimi konkurentami. Panasonic TX-43DR300ZZ nie obsługuje Wi-Fi, a Hyundai H-LED43U601BS2S i Thomson T43USM5200 nie obsługują bluetooth.

Dźwięk

Xiaomi Mi TV 4S 43 T2

System głośników - dwa głośniki z obsługą DTS-HD i Dolby Audio o mocy wyjściowej 16 watów. Wraz z efektami stereo niskiej częstotliwości odtwarzanie zapewnia wciągające wrażenia wizualne.

W zależności od wymagań dotyczących jakości dźwięku można poszukać bardziej zaawansowanych modeli. Na przykład przepłacanie 14 $ za Thomson T43USM5200 z dodatkową funkcją wyrównywania głośności lub wyszukiwania sprzętu o większej mocy akustycznej. Ale ta opcja jest całkiem dobra, biorąc pod uwagę cały wachlarz możliwości.

Funkcje

Xiaomi Mi TV 4S 43 T2

Model działa na Androidzie. Biblioteka multimediów zawiera filmy i programy, które można oglądać przez ponad 700 tysięcy godzin. Funkcja PatchWall - wraz ze wzrostem godzin oglądania zawartość jest sortowana dokładniej w oparciu o preferencje. Ponadto możesz przesyłać treści ze smartfona na ekran.

Jest funkcja TimeShift (zatrzymaj się podczas oglądania) i nagrywanie wideo. Sterowanie głosowe: można go używać do sterowania telewizorem i innymi urządzeniami Xiaomi.

Nie ma tutaj funkcji automatycznego wyłączania, a także funkcji ochrony dzieci, takich jak na przykład Thomson T43USM5200za które przepłacisz tylko 7–14 $.

Zalety i wady

Xiaomi Mi TV 4S 43 T2

Korzyści:

• pełny efekt zanurzenia;
  • wygoda, funkcjonalność, prosty interfejs;
  • kontrola głosu;
  • przystępna cena z tak wieloma udogodnieniami;
  • lakoniczny design, bezszwowa rama;
  • duża przekątna;
  • Bezpośrednie podświetlenie LED;
  • głośność dźwięku;
  • wsparcie Wi-Fi, Bluetooth;
  • obecność pamięci wewnętrznej.

Wady:

• niewystarczająco funkcjonalny pilot;
  • Musisz ręcznie skonfigurować automatyczne aktualizacje aplikacji;
  • czasami spowalniają aplikacje, jeśli są nieprawidłowo skonfigurowane, występują problemy z uruchamianiem filmów z Youtube;
  • nie można oglądać obrazów 3D;
  • brak zakrzywionego ekranu;
  • brak wbudowanej kamery.

wnioski

Xiaomi Mi TV 4S 43 T2

Model 4S 43 T2 od Xiaomi przyciągnie tych, którzy szukają wysokiej jakości sprzętu AGD i nie mają nastroju do eksperymentowania z funkcjami i innowacjami interfejsu, które nie zawsze są konieczne. Podczas przeglądania treści dominuje design i praktyczność.

Model jest nowy (2019), w wielu funkcjach i cechach wygrywa na tle starszych analogów (Panasonic TX-43DR300ZZ - 2016 r., Thomson T43USM5200 - 2018). Preferencje dla tej marki będą dawać fani Xiaomi, którzy mają w domu inne urządzenia tego producenta.

2817

Radzimy przeczytać:

TOP 12 najlepszych pralek do recenzji klientów